Szerda

Nagyon nem az írással kellene foglalkoznom, de most már asszem mindegy. :D

Ez a hét végre úgy indult, hogy tudom, hogy mikor mi lesz, és nem jönnek váratlan és megoldatlan dolgok. :) És eddig nem is jöttek, mondjuk még csak szerda van. Múlt héten nem volt asszem semmi, szombaton pihi volt, KVVK fellépés sportnapon. Az eleje elég rosszul indult, egyrészt korán kellett kelni, másrészt meg mindig ideges leszek, ha nem mennek a dolgok úgy, ahogy meg lettek beszélve, akkor is, ha a megbeszélés pillanatában látszik, hogy ez így nem fog menni. De akkor miért mondjuk, hogy ok, ez így jó? A fellépésre valamennyire már jó volt, kellett egy kicsi kizökkenés, és szerencsére véletlenül megtörtént, és onnantól nem érdekelt. :D Fura. A nap többi része is jó volt, feküdtünk a füvön, olvastam, kiolvastam az egész könyvet estére, nagyon érdekes volt.

Vasárnap Örökifjas fellépésünk volt, az is egészen jól sikerült, bár vannak megint olyan részek, ami csak annyi, hogy még 10szer el kellett volna elejétől végéig énekelni az adott művet, hogy mindenkinek meglegyen, hogy hol meddig tartunk egy hangot.

Hétfőn elkezdtem a szakkört, és van egy dolog, ami nagyon fura, és ijesztő is, és úgy érzem, hogy nagyon nagy baj, pedig lehet, hogy nem. Mindig mikor szóba kerül ilyen táborokban vagy szakkörökön, akkor a gyerekek meglepődnek, hogy én tanár vagyok, és tanítok. Ez még ok, biztos fiatalabbnak néznek, meg minden. De jön a következő kérdés, hogy ok, de mit tanítok? Visszakérdezek, hogy hát szerinted mégis mit? És most pl az volt a tipp, hogy angolt? És ha megmondom, hogy infót, akkor teljesen meg vannak lepve. Hiába mondom, hogy de figyelj, itt is informatikát tanítok neked most épp, miért meglepő, hogy amúgy is ezt csinálom? És erre azt mondják, hogy ez nem informatika. Pedig ez az informatika, nem az, amit infón csinálunk általában... :(

Na mindegy, ilyenkor kicsit elgondolkodom, hogy mit lehetne tenni? Meg kedden, mikor a szerencsétlen kilencedikeseknek tanítom a processzorokat meg Neumann elveket... És nem tudom megmagyarázni, hogy ez most miért kell, mert nem tudom. Tesi órán se azzal kezdik az oktatást, hogy hogyan működnek az izmaid, hanem elkezdesz futni. Vagy ez hülyeség? De nem merem kihagyni az egészet, mert érettségin kell tudni, és amúgyis betartjuk a tanmenetet amennyire muszáj. Az a bajom, hogy gondolkodhatok, hogy milyen módszerrel tanítsam meg, de ahhoz sincs kedvem, mert nem értem, hogy miért? Na mindegy. A másik amit nem értek, az a sharepoint designer 2007, de az is kell érettségire, nem csinálhatom, hogy helyette valami más webszerkesztési módot tanítok.  :( De mindegy, túl leszünk ezen hamar remélem, és jöhet valami jobb.

Annyira szeretném már... Annyira nagyon jó lenne ha teljesülnének a kívánságaim. Igyekszem tenni érte, csak néha úgy érzem, hogy egyedül nem megy, és akkor szegény Bálintot zaklatom az informatika-pedagógiai jellegű kérdéseimmel. :D

Szóval ez van most, de azt hiszem addig jó amíg gondolkodom, és nem csak úgy random totál érdektelenül csinálom ezt az egészet. Hátha sikerül jól csinálni. :)

Szerda hozzászólásai

Szólj hozzá

0.022 mp