PlayIT / Babits hét

Tegnap voltam playiten, és nagyon nagyon jó volt. De még előbb leírom a korábbi dolgokat. Most ilyen káosz hét volt, Babits hét. Első nap remek infó verseny volt, kedden kicsit nyugi, szerdán Babitskupa, amin felügyeltem egy kicsit, csütörtökön nem ezért, de Nemes Tihamér verseny, pénteken meg Babits nap.

Egyébként örültem a felügyelésnek, mert mindig úgy érzem, hogy dolgoznak az emberek, én meg nem veszek részt egyáltalán, és igaz, hogy infón mindig ott voltam, de ez ilyen teljesen különálló, és nem a rendes Babitskupa napon van, amikor a többi tantárgy. Ja, amúgy most már remekül tudom Arany életrajzát, mert kilencszer meghallgattam. És mindig sajnálom, mikor ilyen versenyen felügyelek, hogy nem én versenyzek, sokkal érdekesebb lenne, mint ülni, és nézni. Most amúgy az ünnepi műsort hallgatom, és néha nézem is. Mi nem nézhettük, mert múzeumban voltunk. Ami amúgy tök jó volt, televízió és rádiótörténeti múzeum, és vissza kell mennem még, mert tablettel lehetett volna egy csomó mindent még csinálni, de elég rövid időnk volt, és sokan voltunk. Utána még kimentünk a Margit szigetre mókust nézni és geoládát keresni. Kettőt is találtunk, egyet én találtam meg. :) Szeretem az ilyeneket egyébként. :)

Ez a műsor nagyon tetszik, sajnálom, hogy nem láttam eredetiben. :( Mindegy, legalább van felvétel. :) Délután tartottam szakkört, csak nem tudom minek. Illetve tudom, csak annyira szeretném, ha jobban menne. Utána volt még egy ilyen "ünnepi vacsora". Régebben azt hittem, hogy velem van a gond, amiért nem élvezem ezeket az ünnepeket, de ahogy így beszélgetek másokkal, egyre inkább úgy érzem, hogy vagy nem csak velem van baj, hanem másokkal is, vagy ezek a bulik tényleg elég unalmasak. Értem én, hogy az emberek fáradtak, de akkor kell ez? Vagy nem tudom. Vannak ezek a hagyományok, hogy mindig így meg úgy szoktuk, de ezek nyilván nincsenek sehova leírva, és ha valaki véletlen nem úgy csinálja, akkor meg vannak sértődve, hogy ezt nem így szoktuk. Azt nem tudjuk már miért szoktuk éppen úgy, és mellette az is szokás, hogy újítások vannak, csak nem tudom. Mindegy, nem számít.

Szóval a Babits hétről ennyi, és akkor PlayIT. Úgy volt, hogy kb egy hónapja azt gondoltam, hogy ezen a napon megyek ELTE PPKra valami digitális konferenciára. Aztán megnéztem a programokat, és már nem voltam olyan nagyon lelkes... :D Aztán jött értesítés, hogy lehetne menni PlayITre önkéntesnek, de gondoltam, hogy áh, nem megyek, mert minek. Aztán ennek is megnéztem a programját, illetve először még csak a program címét, és egyre jobban úgy éreztem, hogy ezen nekem ott kell lennem. :D És milyen igazam lett. :D Nagyon érdekes programok voltak. Önkéntesként csak annyi volt a feladat, hogy mindig legyen ott valaki, hogyha nincs elég néző, akkor mi legyünk, és akkor könnyebben jönnek mások is nézni az előadást. Asszem egy előadáson nem voltam csak ott, mikor ebédeltünk. Érdekes témák voltak, tetszett az emberek véleménye is, illetve voltak fizikai kísérletek, meg töri óra, elsősegély nyújtás, ezek bemutatók voltak inkább, nem kerekasztalos beszélgetések, és ezek is izgalmasak voltak.

Az volt a nagyon jó, hogy végre nem 50 körüli emberek beszélgettek a fiatalok problémáiról, hanem húsz-harminc körüliek, a náluk mondjuk 10 évvel fiatalabbakról. Ez így sokkal hitelesebb dolog, főleg nekem, mert ugye ez az én korosztályom... Az a lényeg, hogy tetszett nagyon, és örülök, hogy erre mentem, és nem az ELTE-re, ahol biztos szintén remek előadások voltak, de ezért sokkal jobb ilyet egy PlayIT-en hallgatni, mint egy egyetemen. :P Hitelesebb...

Mondjuk magából a PlayITből nem sokat láttam, de nem is baj, nem én vagyok a célközönség asszem. Ma is szívesen mentem volna, csak akkor bűntudatom lenne, hogy nem foglalkozom eleget a munkámmal. Mondjuk lehet, hogy hétvégén ez nem lenne elvárás. :D Mindegy, szóval most akkor foglalkozom ezzel is. Megpróbálok gyorsan túl lenni a kötelező cuccokon, és akkor javíthatok, ami sokkal izgibb. :P 

PlayIT / Babits hét hozzászólásai

Szólj hozzá

0.036 mp