Dokk plusz egyebek

Meglepő, de nagyon jó volt ez a hetem. :) Ott kezdődött, hogy van facebookon egy ilyen kezdeményezés, hogy ragasszunk kedves üziket mindenfelé. És talán kedd óta a suli kapuján van egy ilyen cetli, hogy ne add fel! (Vagy valami hasonló szöveg, ami nyilván teljesen közhelyes, nem is tudom pontosan mi a szöveg.) Na és ez annyira célba talált, hogy sokkal jobb lett tőle az egész hetem. :D Pedig nyilván nem a tanároknak szánták, de jól esett. :D

Csütörtökön végülis csak 8 órát tartottam, 9.-re már nem maradtunk ott, és tavalyi anyagból dolgoztam, mert nem volt már időm legépelni a feladatokat, amiket fel akartam adni pluszban... Kicsit ijesztő. Mindegy. Volt egy nem túl jó KVVK próbánk, csak nem értem, hogy ez miért most kezdett fájni az embereknek. Nekem ez tavaly ilyenkor volt rossz, azóta túl léptem rajta, ez van, így kell működni. Nem akarom részletezni, ez az egész addig fog működni, míg Viktor csinálja, és míg Viktor mellett kitartó emberekből áll a kórus. Eddig is így volt, és ezután is így lesz, és ha nem lesz altunk, hát akkor nem lesz altunk, volt már párszor ilyen a KVVK általam ismert 6 évében.

Pénteken nem volt első órám, szóval egy finom reggelivel kezdtem a napot, aztán jöttek az órák, és a végén a szakkör. Most kezdem azt érezni, hogy kezdem megtalálni azt, hogy hogyan hozzam ki belőlük (és magamból) a legjobbakat. Nem csak a szakkörből, hanem órákon is, meg úgy összességében. Persze még rengeteg tapasztalatot kell gyűjtenem, és sok mindent kell megtanulnom, de már nem úgy érzem magam szeptember végére, mint első két évben. Akkor ez nem tűnt fel mindig, de így utólag visszatekintve nagyon rossz volt.

Estére hirtelen összejött egy tök jó program, amire nem is számítottam, és kellemes meglepetés volt. :) Szombaton pedig konferenciára mentem. Nagyon-nagyon jó volt! Régóta várok már erre. :)

Alapvetően pénteken és szombaton volt ez a cucc, de a péntekire nem mentem, mert inkább tanítottam. :D Sajnos szombaton csak egyig voltak előadások, meg a kiállítók is, bár egy körül eljöttem, lehet hogy ők még maradtak kicsit. Három workshopon voltam, megnéztem az összes kiállítót, vettem könyveket is, meg gyűjtöttem szórólapokat is. Nagyon sok újdonság nem volt, mert mindenről hallottam már valamilyen szinten, de nagyon jó volt így együtt látni mindenkit. És végre nem arról szólt a konferencia, hogy a kompetenciák milyen fontosak, meg a digitalizáció is fontos, és a gyerek érezze magát jól, meg kell változtatni a módszereinket és stb. Ezek elég nyilván való dolgok, és itt végre lehetett példákat látni arra vonatkozóan, hogy hogyan is kellene ezt csinálni, és milyen programok és eszközök vannak.

Rengeteg robot volt, ott volt az összes szervezet valamilyen formában, akikkel együtt dolgoztam az elmúlt 2-3 évben. Gézával is találkoztam, vele beszélgettünk is, és feltett egy nagyon érdekes kérdést nekem, amit én még nem mertem magamnak feltenni. Illetve tudat alatt már gondolkoztam rajta, de ezt így senki nem kérdezte még meg, és nagyon furcsa volt hallani. Nagyon sok embert ismertem látásból is, pl ELTE-ről vagy InfoÉráról. Amúgy egyébként egy kollégámmal voltunk kint, ami elég furcsa, mert valamiért úgy érzem, hogy a kollégák nem annyira nagyon nyitottak az ilyen digitális dolgokra a projektorokon és PPT-ken kívül. :D Jó, igazából nem tudom, mert nem tudom mi lenne, ha meglennének az eszközeink.

Nagyon felpörögtem, és jó kedvem lett. Délután Bálinttal kávéztam, plusz üldögéltünk és beszélgettünk a Feneketlen tó mellett. Többségében negatív dolgokról volt szó, néha próbáltunk témát változtatni, de aztán valahogy mindig visszatértünk negatívba. :D Hogy nincs pénz egyetemen, és a diákok viszik a táblafilcet órára, meg hogy nincs tanár az iskolákba, és hasonlók. A témák ellenére nagyon jó volt, szépen sütött a nap, őszhöz képest elég meleg volt, aztán egy idő után hazajöttem, főztem, ettem, aztán olvastam és aludtam.

Ma meg végre ráértem kicsit takarítani, meg pakolászni a dolgaimat, dátumokat írni a tanmeneteimbe, meg rendesen felkészülni a jövő hétre. Mondjuk még van mit csinálnom, szóval abba is hagyom az írást. :)

 

Dokk plusz egyebek hozzászólásai

Szólj hozzá

0.018 mp