Robot

Ezen a héten kb úgy éreztem magam, mint akit felhúztak, és csak megy megállás nélkül anélkül, hogy fáradna... Mondjuk múlt héten is kicsit ez volt.

Minden rendben elindult, reggelente simán felkelek háromnegyed előtt, pedig ráérnék hétkor is, csak akkor pörögni kellene. Ma meg hétkor keltem, pedig nem volt első órám. Hétvégén kicsit húztam a dolgokat, szombatra kitűztem a tanmenet átnézést, és kb két órát foglalkoztam vele, aztán inkább elmentem a városba. :D De majdnem kész lettem, és ma be is fejeztem, már csak el kell küldeni.

Végülis úgy alakult, hogy nem tartok faktot, "csak" szakkört, szóval úgy döntöttem, hogy akkor arra nem kell tanmenetet leadnom, elég ha magamnak megírom, ez még hátra van, jó lenne most hétvégén megírni... Majd meglátom mire lesz időm. Vasárnap megcsináltattam a cipőm sarkát, aztán nem volt kedvem készülni. :D Persze nyilván azért átgondoltam a dolgokat, csak a dolgozatokat nem javítottam, gondoltam majd a sok-sok lyukasban...

Ahhha, hát persze! Hétfőn bementem és beléptem az e-naplóba, és nem voltam nagyon boldog. :D Jó, én nagyon örülök, hogy 5.-7.-ig hirtelen heti 2 informatika óra lett, mert sokkal jobban tudok haladni a kicsikkel két órában, mint egyben. Csak így megszüntek a lyukasóráim, amikor a dolgozatokat javítottam volna.

Ja, amúgy technikán helyettesítek, csak nincs megmondva mit kellene tanítani, meg úgyse vagyok technika tanár, szóval inkább infózunk, mindenki nagy örömére. Lehet, hogy még leszek én is beteg, és akkor úgyis el kell maradnia az óráimnak. :(

Hétfőn 4 órám volt, aztán 3 szakkör, megoldottunk egy problémát, elkezdtünk robotot építeni, közben megjavítottam egy meghívót, megmondtam a csoportbeosztásokat, meg hogy tavaly milyen eredményekkel végeztünk logo versenyen. Jó érzés volt, mert elmondtam a neveket, és az 5ből 3 ott volt, és ilyenkor érzem, hogy megéri ott lenni velük.

Még nem indult el a megyeris szakkör, szóval hazajöttem, ettem, elkezdtem dolgozatot javítani, aztán jógára mentem, nagyon jól esett megint, bár izomlázam van, de nem baj. Kedden 8 órám volt, ami hivatalosan 7, de az egyetlen lyukasórában jöttek az előkészítősök, és nem nagyon ment még nekik a munka. :D Kíváncsi vagyok végül mennyien maradnak, de most nagyon soknak tűnik. Pedig tavaly is nagyon sok volt... jövőre egy osztállyal kevesebb, azt biztos meg lehet majd érezni, és utána is még eggyel kevesebb 12.-es, de aztán nem tudom hogy lesz. Persze ki tudja milyen lesz addigra a világ állása. :D

A nyolc órám mellett két szünetet végig értekeztünk, egy faktos, meg egy wifis, és én ezt nem értem pontosan, olyan, mintha nem akarnánk problémát megoldani, csak úgy várjuk, hogy mi lesz, és tőlem ez annyira távol áll. Mindegy, jövőre elvileg nem lesz ilyen. :) 

Kellenének új gépek, vagy vissza kellene állítani néhány gépet alaphelyzetben, mert elfogyott a hely, és nem tudom miért, mármint hogy kinél kellene letörölni dolgokat... Csak sosincs idő semmire, annak is nagyon örülök, hogy megvannak az ötödikes fiókok is már, és be tudunk velük lépni. Vannak dolgok a kívánság listámon. :D

Szóval szépen túléltem a keddet, elmentem kipróbálni a sült keszeget a Nyugatinál, aztán próba, és haza, és szerda. Ez jóval jobb nap volt, ki is tudtam kicsit menni lyukasórában. szépen sütött a nap, jót sétáltam, és vettem a boltban kávét. Elgondolkoztam rajta, hogy milyen ijesztő Káposztásmegyer. Ilyen mutáns, hogy mintha valami falu lenne, ahol délben harangoznak, és vasárnap misére járnak az emberek, és mindenki a fodrásszal beszéli meg a pletykákat, de közben rengeteg ember van itt, akik meg csak aludni járnak ide, mert nincs itt semmi hely, ahova az ember beülne meginni pl egy kávét. Vagy ha van, azon azt érzed, hogy itt már 30 éve így főzik a kávét, vagy minden tele van kicsi gyerekekkel, mert ez itten egy családias környék. Nem én vagyok a célközönség úgy érzem. Olyan helyet szeretnék, amit facebookon hirdetnek, és nem ilyen plakáton...

Ma is sok dolgot elvégeztem, sorra húztam ki a listámon a dolgokat, mondom úgy éreztem magam, mint egy robot, ami csak csinálja a feladatokat szép sorban, és nem fárad el. És ez fura érzés. Egyébként ügyes voltam szerintem, mert volt egy dolog, suli után, amit meg kellett csinálnom, és gondolkoztam rajta, hogy lemondom inkább, és majd jövő héten, de inkább megcsináltam most, és minden rendben. :)

Sajna ma nem volt jóga, cserébe nyomtattam és vásárolgattam kicsit, vettem egy könyvet. Ez is olyan, hogy neten olvastam belőle részleteket, és gondoltam megveszem és elolvasom egyben az egészet. :)

Kíváncsi vagyok mikor fáradok bele ebbe az egészbe. Bár amíg ilyen gyerekek járnak hozzánk, addig nehéz lesz belefáradni. :D Mindig boldog leszek tőlük, bár ezt nem szokták tudni, és van mikor fárasztó, de olyan jó érzés segíteni, és közösen dolgozni.

Van jövő hétre új órarend, és sokkal jobb, mint az előző. Ez se volt nagyon szörnyű, csak két óra nem tetszett ott, ahol volt, és most azok nem lesznek ott.

Tavaly (mármint idén júniusban) elhatároztam, hogy itt az ideje belelendülni a cselekvésbe, és csinálni egy nagyon jó következő tanévet, és ha én azt akarom, hogy jó legyen, akkor jó lesz. Mármint ha én elhatározom, hogy jól érzem magam, akkor ha zuhog az eső, és beázik a cipőm, és közben nem jár a metró és haza kell gyalogolnom, akkor is jól fogom érezni magam, mert örülök a szivárványnak. :) Tegnap láttam, és nagyon szép volt. Mondjuk a metró még jár, és volt esernyőm is, nem áztam meg. Szóval jó lesz ez. Anya azt mondta, hogy számoljam a helyettesítéseimet, mert 32 után kifizetik. :D

Vége van a nyárnak

Vége a nyárnak. Nagyon gyorsan eltelt.... De mindegy, legalább szeptember van, és ősz. Megvolt az évnyitó, meg az értekezletek, és a legtöbb minden sikerült, de egy valamiről elfelejtkeztem, és most folyton az jár a fejemben, de úgyis csak hétfőn tudom megoldani, addig el kell felejteni, de nem megy.

Nagyon fura, hogy ma meg holnap nincs semmi olyan dolgom, hogy valahova mennem kéne vagy sürgősen kellene csinálni valamit. Most egyébként nincs is kedvem írni, nem tudom minek írok... Mármint papírra leírtam a mindenféléket, amik annyira nem nyilvánosak, és most nincs kedvem kiválogatni a nyilvános részt.

Rossz, hogy úgy érzem, hogy az emberek mások mint én, és nem bírnak érteni, és valami olyan indokot kell mondani motivációnak, amit ők is meg tudnak érteni, mert különben azt gondolják bolond vagyok. És lehet, hogy az a legrosszabb, hogy ezt látom, és azt mondom, amitől tudom, hogy nem néznek hülyének, pedig annak néznének, ha nem lennék okos.

És azt gondolom, hogy mindenkinek kell valahova tartozni, és nem szép dolog ebből embereket kihagyni, csak azért, mert furák, és megbántódni mert furák. Na mindegy. :( Megint az van, hogy azt érzem egy helyzetben, hogy végre, így jó, és maradhatna így, aztán persze itt van a csúcspont és csak lefelé van onnan.

Nem is írok többet, csak rossz lesz a kedvem, pedig alapból örülök az ősznek. :)

Nyár

Eddig 5 táborban voltam, még 4 vissza van. :)

Kezdődött egy napközissel, ez volt a legkevésbé jó, 4 nap voltam Műegyetemen, 1 nap máshol, meleg volt, rengeteg gyerek volt, nem volt egy állandó rend, nagyon korán kellett menni, és összevissza változott, hogy két hét múlva mi lesz, azt meg nem annyira szeretem.... De végülis annyira nem viselt meg a dolog,meg este tudtam menni próbára, és jógázni, szóval nem volt rossz. :)

Következő héten Zánkán voltam, erről tudtam előre, hogy remek lesz, és tényleg az is volt. Minden jó volt, szállás, kaja, helyszín, a Balaton... Akkor még az időjárás is rendes volt, sokat sétáltunk kint. A gyerekek nagyon rendesek voltak, 3 órán keresztül kb mindenki tudottott szépen viselkedni, a 8-13 éves gyerekek mind nagyon lelkesedtek a lego robotokért. Ez nyilván sokkal jobb, mint mikor azt hallja az ember egész nap, hogy miért nem lehet játszani, és miért kell koduzni, és hasonlók... Csütörtökön lett vége, Judittal átmentünk Almádiba aludni, péntek reggel pedig Fűzfőre KVVK buliba.

Fűzfő is megint jó volt, mondjuk kicsit hideg volt, nem is fürödtem a Balatonban, de ettünk keszeget, és próbáltuk a Mese medleyt, most sokkal jobban tetszik, mint 5 éve. Igaz, Viktor azóta kicsit átírta. Persze a legjobban megint az after party tetszett, hatan voltunk, és ilyenkor érzem igazán azt, hogy nyugodtan kimondhatom, ami eszembe jut, és nem kell átgondolni, hogy mit szólnak hozzá a többiek. Egyébként ugyanaz a csapat volt, akikkel Keszthelyről együtt jöttünk haza, és megint nagyon sokat nevettünk, és a végén ittunk barack bort. Ez volt a legmeglepőbb része a dolognak. Azt inkább nem írom le, hogy miért. :D

Fűzfőről elvittek Veszprémbe, ott viszont nem tudtam abbahagyni a sírást, mikor ki kellett szállni a kocsiból. Pedig nem volt semmi baj, csak nem tudom. Utána lehiggasztottam magam, és elsétáltam szépen az állomásra, és elmentem Lentibe, Zalaegerszegen keresztül. Lentiben felmentünk a hegyre, sütöttünk szalonnát, aztán lesétáltunk. Nagyon nagyon fáradt voltam, de ez akkor tűnt fel, mikor másnap reggel 11kor ébredtem csak fel. Aznap már jöttem is haza, elmentem busszal Zegre, onnan pedig vonattal Pestre, aztán a próba utolsó fél órájára, meg a kuratóriumi ülésre. :D

Szerdától megint napközis tábor volt. Most jobb volt, mert onnantól csak én voltam a gyerekekkel, nem voltak sokan, és csak azzal volt gond, hogy összevissza lifteztek, és szaladtak a lépcsőn. Péntekre sikerült összeszokni, akkor már rendesen bírtunk közlekedni. :)

Szombaton KVVKval esküvőn voltunk, énekeltünk a kedves volt kórustagoknak, aztán szétszéledtünk. :) Vasárnap megint mentünk Zánkára, most nem annyira volt jó, mert hideg volt, és az elején kavarás volt. Persze amint kialakult a rend, megint klassz lett, csak ezt a bizonytalanságot úgy érzem nem annyira bírom. Csütörtökön a Füvészbe mentem csak, szerencsére Bálint elvitt kedvesen, aztán haza is hozott. Pénteken délelőtt vásároltam, és kaptam polcot, orchidea tartó korláttal. Délután fürödni voltunk, aztán hazajöttem. :) Ja, aznap voltam MTK stadionban, robottábort nézni, inspirálódni 3D nyomtatással meg ilyenek...  Annyi ötletem lett táborra, meg sulira... Fú, nagyon jó. Havonta kellene beszélgetnem egy órát Gézával, és egész évben olyan lelkes lennék, hogy csak na! :D Bővítem az ismerősi körömet, majd tényleg rendesen kellene ezekkel a dolgokkal foglalkozni, lehet, hogy már ebben a tanévben kipróbálok pár dolgot, hogy egy év múlva már élesben mehessen 1000rel minden.

Szombaton is voltam vásárolni, vettem kontaktlencse folyadékot, arra már nagyon nagyon szükségem volt, meg egy rövidnadrágot is... Vagy azt csak vasárnap? :D Ki emlékszik már? :D A lényeg az, hogy ebben a 3 napban szépen kipihentem magamat, voltak korizni is, akkor még nem volt nagyon meleg, de lehetett egészen rövid ruhában menni. Megint elmentem a hídig, pedig csak Káp2-t akartam megkerülni, de végülis nem volt elég. :)

Hétfőn mentünk Tiszaújvárosba, reggel fél kilencre már ott voltunk. Szerencsére netbiztonsági előadással kezdődött a hét, addig én elfoglaltam a szállást, megnéztem az étkezőt, megismerkedtem a fontos emberekkel. Utána lego volt, ideális 4 robot 9 gyerekre, egész sokáig jutottunk, a végén volt robotharc is.  Akkor már elég meleg volt, szóval nem sokat mentünk ki játszani, de nem volt gond. Kedden pihi volt, mert videóztak a gyerekek. Persze azért reggel bementem megnéztem a videós előadás elejét, ez is inspiráló volt. Délután strandoltam, este készültem másnapra, aztán szerdától ment minden szép rendben. A gyerekek nagyon jók voltak, a szállás is, bár kicsit meleg volt, de ez a nyár hibája. Mindenki nagyon kedves volt velem, reggel mindig kaptam kávét, 20 perc alatt besétáltam a gyárba, közben rengeteg világmegváltó gondolatom született. :D

Tiszaújvárost is bejártam, nem túl nagy, és meglepődtem, mert én arra számítottam, hogy egy nagy lakótelep az egész, ilyen Leninvárosos. :D És tényleg panelházak vannak, de egész sok újra van szigetelve és festve, illetve rengeteg park van, tóval szökőkúttal, az egész városban mindenhol van külön bicikli út is, szóval nagyon kellemes hely. Vettem kalapot is, és a tóparton csináltam egy egész sikeres képet, ez most a profil képem.

Pénteken Miskolcról vonattal hazajöttem, próbára már nem értem oda, szóval hazajöttem. Egyébként mikor hazajövök, akkor olyan, mintha visszatérnék a valóságba. Ilyenkor mindig találkozom babitsosokkal, vagy exbabitsosokkal, és ez annyira jól esik! Mert ok, sok gyerekkel vagyok nyáron, de megnyugtat, hogy majd jön a szeptember, és ott lesz a sok-sok saját tanítványom, akik azért kicsit hiányoznak. :D

Most két hét Révfülöp, kiváncsi vagyok milyen lesz, tavaly ez volt a legjobb... Aztán Velence, amit meg össze se lehet hasonlítani a többivel. :D És utána végre szeptember... Azt álmodtam, hogy visszamentem a suliba, és kiderült, hogy máshol lesz az infó terem valami ilyen kicsi teremben, ahol még nem voltak gépek. Elmentem a terembe, ami tele volt munkásokkal, mert valamit építettek, közben meg ott volt az összes gép az építkezés közepén. És mondtam, hogy hát, ezeket át kellene vinni a másik terember, ami egyébként tetszett, mert kék volt a fala, és párnás székek voltak, meg egy asztal egy gépnek, de csak 12-nek. :D Ja, és volt valami win 95-ös gép tanári gépnek. :D Gondoltam, hogy ok, akkor hozom be a laptopom, ezt meg majd mutogatom mindenkinek, hogy ez volt a múlt.

Azt kicsit sajnálom, hogy nem tudok próbára járni, de alapvetően most nagyon jó eddig ez a nyár. Tavaly sokszor számoltam már, hogy mikor lesz vége a hétnek, most inkább szomorú vagyok, hogy milyen gyorsan eltelik egy-egy tábor... Végre nem érzem magam haszontalannak, meg az is jó, hogy olyan, mintha nem is laknék itthon. :) Kolozsvárt sajnálom még, de csak fájna a szívem attól tartok. Így is kicsit fáj, de csak ha eszembe jut tavaly ilyenkor.

Ma egyébként egyedül vagyok, mert a többiek elmentem Balcsira. Lett volna programom, de aztán most mégsincs, szóval lehet, hogyha majd kicsit emberibb idő lesz, akkor elmegyek sétálni a városba, rövid ruhában magassarkú szandálban. :D

Keszthely

Annyira régóta akarok írni, de sose volt rá időm, illetve nyilván lett volna, csak mindig valami hasznosabbat csináltam helyette, pl aludtam. :D Néha az is kell.

Szóval most Keszthelyről írok, aztán meg lehet, hogy a sulis dolgokról is, de azt külön akarom.

Pénteken még érettségi volt, meg más is, az a lényeg, hogy nem mentem a többiekkel már reggel, pedig jó lett volna az is, de nem baj. :) Így is jó volt, pont akkorra értünk oda, mikor mentünk vissza a szállásra. Akkor még volt egy pici evés ivás, aztán aludtunk. Nagyon fáradt voltam, ami egy ideig nem tűnt fel, aztán hirtelen rossz lett a kedvem, és rosszul éreztem magam, utólag jöttem rá, hogy fáradt voltam.

Na, de reggelre szépen kialudtam magam, összepakoltunk, és mentünk reggelizni, aztán lepakoltuk a cuccot, és beénekeltünk, de akkor már eléggé izgultam, és nem éreztem jól magam. A templomi rész alatt végig ez volt, folyamatosan féltem, hogy a szoprán egy nem fogja bírni, és ez nem volt jó érzés. És visszahallgatva egyébként volt ennek alapja, nagyon remeg a teteje, pedig nem szokott. Mindegy

Vége lett, akkor ittunk egy kávét, és innentől már nagyon klassz volt minden. Ebédeltünk, aztán lementünk a partra, utána vissza, újra átöltöztünk, és mentünk a múzeumos fellépésre, ott majdnem rosszul lettem a melegtől, de nagyon  kedvesen legyeztek, és akkor jobb lett. Az szerintem sokkal jobban sikerült, mármint nekem olyan érzés volt. De nem tudom. Jó vol, na. :D Utána kicsit volt utcai ének, aztán elvittük a cuccot a kempingbe, felállítottuk a sátrakat, visszamentünk a partra, ott ettünk, majd volt az eredményhirdetés.

Tele volt a terem, majdnem elkéstünk, de vicces volt, mert ültünk a lépcsőn, és mindenki chaten közvetítette az eseményeket. :D Aranyat kaptunk 85 ponttal, ésazt mondták, hogy nem illünk bele a dobozba, és ne is akarjunk, mert tök jók vagyunk, stb. :D

Most azért sietek, mert most is lesz más dolgom, de mindegy.

Szóval utána megint lementünk a partra, be a Balatonba, térdig, aztán tartottunk egy fél kórusos megbeszélést, a másik felének meg felvettük. Utána kerestünk boltot, de nem volt, aztán alvás, éjjel vihar, de nem lett semmi baj, reggeli nem jött össze, illetve volt kávé, aztán korai ebéd Badacsonyban, utána pedig kávé Füreden. A hazaút fantasztikus volt, rég éreztem magam ilyen jól. Énekeltünk is volt ami jobban, ment, volt ami kevésbé. :D

Kettőre kellett volna odaérni a VPG-be, de nekünk 4-re sikerült. Az se volt rossz koncert, de én főleg azért élveztem, mert Bettiék is ott voltak, és ez nekem valahogy nagyon sokat jelentett. Fura. :D

Azt továbbra sem szeretem, hogy beállnak mögém emberek, és random szólamokat énekelnek, ez nem szép dolog, ha nem tudja, inkább maradjon csöndben. Meg a második résznél nem éreztem, hogy a karnagyra figyelnének az emberek,pedig az nem árt.

Utána még volt közös ének, az is jó volt, és a legvégét KVVKval zártuk. Aztán mindenki hazaszállítódott, és ennyi volt. Nagyon nagyon jól éreztem magam, és remélem, hogy most már nem csak ezeket a darabokat énekelhetjük. :D

A másikról még írhatnék, mert voltak problémáim, illetve vannak, de mindegy, ez most Keszthelyről szólr, röviden összefoglalva.

Egyébként csütörtökön megbeszéltük a dolgokat, és adtunk ajándékot a közreműködőknek, meg ittunk egy kis pezsgőt, persze megint sokan nem voltak, de mindegy. :)

 

Karrier

Most írok kicsit, aztán majd hasznos leszek, vagy nem. :D

Fogalmam sincs, hogy mikor írtam utoljára, de nem is igazán azt akarom leírni, hogy mi történt, hanem a gondolataimat.

Szóval most két fontos eseményen voltam, illetve hármon, csak az egyik nem lepett meg, vagyis na, a másik kettő összefügg. Egyébként valószínű, hogy nagy butaság, amire rájöttem, vagyis inkább triviális, csak valahogy ez eddig nekem nem volt az.

Szerdán Siófokon voltam konferencián, beszéltem az érettségikről, meg arról, hogy mit lehet csinálni egy közép infó érettségivel, hogy lehet motiválni a gyerekeket, meg ilyenek, szerencsére nem sokat kellett beszélnem, vagyis nem tudom, fura volt így mikrofonba beszélni, meg hallgatott egy csomó felnőtt, és na. :D Kicsit zavarban voltam, de jó volt. Nem ez volt az érdekessége a dolognak, hanem az, hogy volt még pár beszélgetés, és volt egy, ami nagyon fura volt. Mert a legtöbb ilyen motivációs beszélgetés volt, illetve emberi dolgokról volt szó, pl hogyan lehet újrakezdeni másik cégnél vagy szülés után, aztán volt szó ilyen mindfullnessről, amiről eddig nem annyira hallottam, de azóta folyamatosan. :D De ezek ismerősek érthetők meg minden. Viszont amiben azt elemezték, hogy egy vállalatnál az üzlet vagy az informatika felel-e az innovációért, az így teljesen érthetetlen volt... Onnantól kezdve, hogy CIO meg CFO meg ilyenek. :D Arra kellett rájönnöm, hogy itt ez a sok ember, és ők ezt mind tudják, hogy ezek mik, és miért van jelentősége ennek a dolognak, de nekem erről fogalmam sincs. Pedig a suliban is van valamilyen informatika rendszer, de üzlet nem nagyon van, pedig lehet, hogy nem ártana.

A másik meg hogy tegnap voltunk Julcsival női karrier napon, aminek nem sok értelme volt, mert nem keresünk állást, és főleg erről szólt, viszont láttam, hogy milyen sok infós munka lenne... belehallgattunk pár előadásba is, és kaptunk karrieres újságot, amiben tök sok érdekes dolog van, hogyan írj önéletrajzot, mit csinálj egy interjún, meg ilyenek. Olyan dolgok, amik nekem egyáltalán nem kellettek, viszont akiket tanítok, nekik majd ez fog kelleni. Beszéltünk egy emberrel, aki valamilyen sportbérletes cuccos kiállító volt, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy megkérdezte, hogy melyik cégnél dolgozunk. Szerencsére csak a Julcsi beszélt vele, engem annyira nem izgatott a dolog, csak itt kicsit... hát... fura volt na. Szóval valahogy az van, hogy sok ember ilyen cégeknél dolgozik, és tudják ezeket a dolgokat, amiket én nem...

Bennem fel sem merült szinte soha, hogy ne ilyen köz akármiben dolgozzak... Kisebb koromban akartam lenni ovónő meg orvos, és volt róla szó, hogy esetleg mehetnék valami mérnöki pályára is, de soha nem éreztem hozzá kedvet. De valószínű, hogy a gyerekek, akiket tanítok, ők nem lesznek tanárok, vagyis nem sokan, és én azt se tudom elmondani, hogy mit csinál egy informatikus, főleg, hogy rengeteg mindenféle informatikus lehet, csak én még ezt se tudom rendesen elmondani nekik, és ez így elég szomorú. :(

Mindig rájövök, hogy amellett, hogy azért van, amit tudok, nagyon sok minden van, amit nem tudok, és valahogy meg kellene tudnom. Ezért is vagyok kapcsolatban ilyen sok robottáborral, mert érdekel, hogy melyik milyen alapon működik, és próbálok tanulni. Igazából azt szeretném legjobban, ha lenne egy, aminek teljesen része tudnék lenni, de még egyik sem győzött meg arról, hogy jobb lenne, mint a többi, mindegyik másban jó. :D

Egyébként most volt a kórusok éjszakája, megint világosodott, mikor hazaértem. :) Nagyon nagyon jó volt, két kórussal is felléptünk, szóval pörögtem egész végig. :D És jól sikerültek a fellépések.

Ma még mindenképpen kell vennem bérletet, mert lejár, és holnap suli, meg megyek Kállai kettőst énekelni, és nem lesz szakkör, mert ez már utolsó hét, és már csak 4 nap van ebből a tanévből, meg az érettségi, és megint egy szép hosszú nyár amíg nem kell a suli rossz oldalával találkoznom. :)

Egyébként érdekes, csütörtökön jöttem haza a konferenciáról, és a koncertre visszaértem szerencsére, és ilyenkor mindig kiszakadok a suliból, akkor fura bemenni, mert olyan idegennek tűnik. De mikor meglátom a gyerekeket, akkor mindig megnyugszom, és jól érzem magam. :)

Összevissza

Azt hiszem a május a kedvenc hónapom. Persze csak az október után. :D De ilyenkor már minden szép zöld, és jó az idő, világos van, és év vége. :)

Rengeteg minden volt, szóval nem nagyon volt időm írni, meg persze kedvem se. Csak most annyira nincs kedvem ahhoz, amit csinálni kellene, hogy inkább írok. :P

Hmmm.... tegnap voltunk ellátóházban koncertezni, egész jó volt, csak már kissé unom ezt a repertoárt, és ok, énekeljük ezeket, de most már jó lenne mást is, így nincs semmi kihívás. Nagyon hiányzik az, hogy új darabot tanulunk, meg az is, hogy régi jó darabokat énekeljünk. Elvileg most minősítőre készülünk, azért énekeljük ezeket, csak na. :D Tudtam, hogy ez lesz egyébként. Nem baj már csak egy hónap, ráadásul addig lesz egy kórusok éjszakája, ami most kifejezetten nagyon jó lesz, mert OZKval is fellépünk, meg KVVKval is, szóval lesz kivel bandázni, de nem csak ugyanazokat a cuccokat énekeljük, mint most, hanem mást is. Mondjuk kottát nem lesz kedvem cipelni azt hiszem. :D Kottatartót se. De majd megbeszélem Viktorral.

Szóval egyébként megint nem írhatok a történésekről, mert a végén még elromlik valami, de ez az érettségi körüli időszak mindig a legérdekesebb. Ilyenkor derül ki egyrészt hogy hogyan sikerül felkészíteni egész évben a gyerekeket a érettségire, vagyis van, akit az utolsó egy hónapban... Mindegy. :D Szóval ez egy visszajelzés nekem is, hogy mennyire dolgoztam jól, illetve hogy mennyire volt könnyű az idei feladat. :D A másik meg, hogy már kezd körvonalazódni a jövő év, és igen érdekes körvonalak vannak. :D És azt hiszem én mindenképpen jól fogok kijönni a dologból. :) És hiába mondja Máté, hogy nekem nincsenek terveim a jövőre, igenis vannak. :) Kb 4 évre előre. :D Akkor lesznek 11.-esek az első 5.-esek, akiket én kezdtem tanítani. :)

Egyébként azt szeretem a munkámban, hogy ha nincs kedvem annyira bemenni az iskolába, akkor amint bementem, és meglátom, hogy ott a sok gyerek, akiket tanítok, mindjárt jobb kedvem lesz, és örülök, hogy ott lehetek. :)

Ezt nem tudom miért írtam, csak eszembe jutott. :P Vannak egyébként még érdekes dolgok, de ezek is olyanok, hogy terv, és nem írom le, majd csak ha elmúlt. Vagy akkor se. :D Mert leírhatnám, hogy pl énekel az ország milyen jó volt, de már túl vagyok rajta, elfelejtettem. :D Nem, de már nincs annyira bennem. Volt tábor is, aztán május elsején kirándultunk OZKval, mentünk elég sokat hegyre fel, aztán meg le. Múlt szombaton KVVK bogrács volt, az is egy egésznapos dolog volt, most hétvégén osztálykirándulás, közben valamikor az érettségiket is át kellene néznem még, mert bár megvan a nagyja, vannak benne kérdőjelek, csak még várom a listás kérdésekre a válaszokat. Jó, hogy vannak ilyen típushibák, és elég olvasnom a listát, felteszik helyettem a kérdést, és el tudom dönteni, hogy megadom-e a pontot.

Az a bajom, hogy egy fél éve kb nincs új kedvenc zeném. Ez ezért is van, mert nem tanulunk sok újat KVVK-n, meg olyan sincs amit hallgathatnék. És hallgatom a régieket, de már ezeket is kezdem unni. :D És ez elég sok mindennel így van, könyvet is rég olvastam olyat, ami mélyebben megérintett volna. És kezdek azon gondolkozni, hogy ez az én hibám... De biztos nem, vagy ha igen, akkor majd elmúlik egyszer remélem. :)

Van egy dolog, amitől viszont félek, és nem tudom hogyan oldhatnám meg, hogy ne történjen meg. Ez is hosszútávú terv lett volna, de úgy látom nem várhatok annyit, mint amennyit szerettem volna. Az a vicc, hogy azt érzem, hogy mindenki kivárásra játszik, kivéve a gyerekeket. :D De igazából logikus is, nekik nincs 30 évük itt az iskolában, csak 4 vagy 8. Nagyon fura, hogy akik kicsi 9.-esek voltak, mikor elkezdtem tanítani, most ballagtak. Most érettségiztek először olyanok, akiket én tanítottam 3 éven keresztül. Nagyon gyorsan megy az idő.

Ja, és egész jó eredményeink lettek logón, sajna nem jött össze a 20-on belül, de az is jó, hogy bejutottak. :) Ja, és 30-on belül voltak 3-an. :D És elvileg jövőre Scratchben is lehet programozni. Ami elég érdekes lesz... Egyébként úgy tűnik nem playit-en lesz az FLL, tehát ha nem abban az időpontban lesz, akkor mehetnék infoérára. Nagyon hiányzott tavaly. :(

Na mindegy, koncentráljunk a holnapra, nehezen íratok úgy dolgozatot, hogy nincs dolgozat. :D És holnap lesz kórus, megint nem mehetek jógára...

Kórustábor, meg a többi dolog

Nagyon nem azzal kellene foglalkoznom, hogy írok, de úgy érzem, hogy muszáj. Aztán majd rendes leszek, vagy inkább olvasok hajnalig.

Nem is írtam régen, csak múlt vasárnap. Nem nagyon történt semmi és mégis csináltam dolgokat... Igazából nem tudom, csak mentek a dolgok összevissza. Kedden végre volt egy szabad délután, illetve olyan, hogy nem a sulis dolgokkal kellett foglalkoznom, szóval szerveztem más programot magamnak, és egész jól éreztem magam közben. Ettem a központ bisztróban, már nagyon régóta gondolkodom rajta, de sose mertem, most viszont választhattam, hogy bemegyek és ott eszem, vagy az aluljáróban pizzát. :D

Kórus jó volt asszem, már nem nagyon emlékszem, hétfőn és szerdán jógáztam, meg persze tanítottam is, csütörtök vacak volt, mert kitaláltam, hogy majd elkészítem a dolgozatot, meg ki is javítom, aztán tarthattam egyszerre két órát, remek volt. Jó, nyilván csak helyettesítettem, de mellette ott voltak az érettségizők is, és sokan voltunk, és persze helyettesítek, csak elfáradok közben. :D

Próba eleje nem volt jó, mert nem ott voltunk, ahol szoktunk, és szerintem kevesen voltunk, és Viktor nem érezte jól magát, és ettől én se. Nagyon zavar, hogy nem lehet beosztani a szólamokat, mert mindig máshogy vagyunk ott. Most pl tavaszi szél, van olyan rész, ahol 4 szólam a nőikar. És sehogy se jó, mert egyenlőtlen, és ha mindenki ott lesz, akkor még egyenlőtlenebb lesz, pedig előző héten kb egyenletesen eloszoltunk, csak most más emberek jöttek.

Amúgy a vége már nem volt rossz, csak kezdem unni ezeket a darabokat, kb már mindent tudok fejből, és megint kezdjük az "ugye a következő koncerten még nem kell fejből énekelni?" játékot... Szerintem nem vagyok nagyon különleges lény, ha én semmi erőbefektetéssel tudok kb mindent kívülről, akkor a többiek mért nem? Mármint ok, hogy valakinek nem megy bele a fejébe próbán, de akkor az tanulja meg otthon, nem hiszem, hogy olyan sokat kellene tenni érte. Én úgy vagyok vele, hogy inkább ne legyen tökéletes  a szöveg, vagy maradjanak ki hangok, csak énekeljük fejből, mert akkor tudunk Viktorra figyelni. És nem érdekes, hogy akkor a mű csak 80% lesz, de az előadás sokkal több, mint kottával.

Utána nagyon jó volt, már nem emlékszem miért, csak arra, hogy jól éreztem magam.... Pénteken szépen megtanítottam a dolgokat, tartottam előkészítőt, aztán szakkört is, és tegnap volt a verseny, kíváncsi vagyok hogy sikerült a srácoknak. Szépen hazajöttem, és pár órás késéssel megjött Bálint és elmentünk táborba. Végre sikerült elérni, hogy azokkal legyek egy szobában, akikkel szeretnék. Eddig mindig fiú-lány szoba volt, és csúnyán néztek volna, ha én egyedül lányként beköltözöm a fiúkhoz. :D De Hambi átment a lányokhoz, mi meg Nórival a fiúkhoz. :D Szóval így jó volt. :) Most nem maradtunk olyan nagyon későig fönt mint szoktunk. Vittem gitárt, első este gitár volt a program, és végre sikerült elérnem, amit már nagyon régóta akarok, hogy Gábor énekelje el nekem azokat, amiket nem tudok. :D Csak ezt nem lehet így, hogy na ülj le, aztán énekelj, hanem énekeltünk, és ha látott valamit, amit tudtak, akkor énekelték, én meg fogtam az akkordokat, csak a fiatalság ki volt akadva, hogy folyton olyat éneklünk, amit ők nem tudnak. :P Lett is vízhólyag az ujjamon, de úgy kell nekem, vittem pengetőt, használhattam volna rögtön az elejétől. :D

Második este a megszokott program volt, csak most nem én irányítottam a dolgokat, és így kicsit meglepődtem. :D Mármint na... furcsa dolog, mikor valamit így elképzelsz, vagyis nem te, hanem csak úgy eszedbe jut egy helyzet, és hirtelen az van, pedig előtte nem volt ilyen. No mindegy, egészen szép dolgok voltak, és nem volt olyan nagy vita, mint tavaly. Délután hazajöttünk, utána aludtam kicsit, és most még ki kellene javítanom dolgozatokat, de annyira nincs kedvem, hogy az már fáj. :D Az a baj, hogy lesz egy lyukas óra addig, meg szünetek, és nem hosszú, és különbenis még csak egy hete írtuk, simán elég lenne következő hétre.... :D Inkább olvasnék...

28. hét

Alapvetően ez egy jó hét volt, mármint én jól éreztem magam, annak ellenére, hogy tök nagy hülyeségeket sikerült csinálnom. :D Pl összefirkáltam a táblámat tartós filccel, aztán moshattam le... Szóval semmi komoly hülyeség, csak olyan, amire ha picit figyeltem volna...

Na mindegy, végre szép az idő, és világos van, és van szép kék szoknyám, ami mindenkinek tetszik, főleg nekem. :D Ja, nem volt net hétfőtől kezdve, aztán csütörtökön érdeklődtem, hogy mikor lesz, és pénteken lett. lehet, hogy korábban kellett volna érdeklődnöm. :D Csak az ember ugye nem akar gondot okozni... Mindegy.

Mindenki ki volt akadva, tényleg olyanok ezek a gyerekek, mint a függők, pedig nem szoktak órán netezni, vagyis szoktak, de csak akkor, ha épp nem kell nekik semmit... Jajj, na szóval multitaskingban. Mármint a legtöbben, persze van, aki nem.

Kedden megúsztuk egy rövidebb értekezlettel, szóval el tudtam menni kávézni fogadó óra előtt. Aztán mentem próbára, Viktor írt új darabot, az altosok elégedetlenek, de nekem jó ez így...

Lehet, hogy ki fog nyílni az orchideám virága, pedig már gondolkoztam rajta, hogy levágom, mert minden bimbó lehullte eddig. De most van 5, és lehet, hogy nem esik le... Majd meglátjuk, sokat jelentene, ha kinyílna tényleg.

Tervezem a nyarat, elég ügyesen szerintem, vagyis meg merek kérdezni dolgokat, meg merek nemet mondani, meg ilyenek. Érdekes lesz.

Ma szünnapot tartottam, vasárnap van, délután próba volt, tegnap rendet tettem, meg eltettem a télikabátaimat, cipőimet, és kb felkészültem a hétre. Egyébként menne most már készülés nélkül is, elég furcsa. Vagy nem?

Szóval a lényeg, hogy játszottam Mistoryt, a belvárosban kellett sétálni, és feladatot csinálni, aztán ebédeltem, kávéztam, és volt a próba, ami most nagyon jó volt! Végre pörgés volt, és szépen énekeltünk, nem csak próbáltuk kiénekelni a hangokat. Sokat segít, ha a karnagy meg tudja mutatni, hogy hogyan kellene énekelni. :D

Most lehet, hogy még kicsit olvasok, de nem sokat, mert amúgy kicsit már álmos vagyok. És késő is van, mindjárt holnap. És már csak 1,5 hét, és szünet, annyira várom már! :D

0.02 mp